Pastanjauhantaa
Kasvissafkat sen kun jatkui halloumi-sitruunapastan muodossa. Neiti Teini asteli keittiöön kesken kokkauksen ja alkoi "huuto", että eikö meillä ole vieläkään lihaa?? Noup, tänään on tyytyminen halloumiin. Ja ei sillä, se on kyllä molempien herkkua.
paketti (500g) tuorepastaa
2 halloumia
2 kermaa
sitruuna (mehu ja kuori)
2 valkosipulinkynttää
suolaa
pippuria
sokeria / hunajaa
kourallinen basilikanlehtiä
Keitä pasta ohjeen mukaan kasvisliemessä. Pilko halloumi pieniksi paloiksi ja paista rapeaksi. Lisää murskattu valkosipuli ja raastettu sitruunankuori ja paista hetki. Lisää kerma (tässä oli mustapippuriruokakerma ja maustamaton) ja mausta suolalla (ja tarvittaessa pippurilla), sekä ripauksella sokeria tai hunajaa (olisin valinnut hunajan, jos sitä olisi ollut juoksevana kaapissa). Purista ½-1 sitruunanmehu joukkoon ja lisää silputtu basilika. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon. Tästä tulee 4 annosta.
Patonki tai valkosipulileipä olisi ollut kiva lisä, mutta tänään ei ehtinyt miettiä moista.
P.S. Kai tuolle lapselle on viikonlopuksi jotain lihaan tehtävä, matkalla kohti lisääntyvää kasvissyöntiä.
Kommentit
Lähetä kommentti