Liha saapuu taloon. No ainakin jauheliha
Meillä on ollut tällä viikolla kotona aikamoinen älämölö. "Mä haluan lihaa!!" Ja mammahan kiltisti kantoi tänään kaupasta lihaa. No ainakin jauhelihaa. Viikonloppunakin saa sitä, jauhelihaa. Kunnes ensi viikko taas koittaa ja palataan lihattomaan aikakauteen. Ja kuunnellaan varmaan taas huutoa.
Tänään oli pikaruokaa parhaimmillaan, rieskapizzaa.
Sekoita tomaattimurska, ketsuppi, mausteita ja hippunen sokeria, maista että se on hyvää. Paista jauheliha ja mausta se. Pese herkkusienet ja siivuta. Siivuta sipuli. Levitä tomaattiseos rieskoille, jaa niille jauheliha, sienet, sipuli ja juustoraastetta päälle. Halutessasi voit vielä rouhia valkosipulia ja mustapippuria pinnalle. Paista 200C n. 15 min.
Ensi viikon ruokalistaan kuuluu hampurilaisia ja lohkoperunoita, kukkakaalikeittoa ja härkispyöryköitä. Pääsiäisen safkat on vielä täysin avoinna. Tiedossa on kyläilyä, mutta kenties myös perinteisesti lammasta.
P.S. Eilen tehtiin halloumipasta kaveriksi niitä valkosipulileipiä. Valkoista jauhoa siis ihan kaksin verroin.
2 paahtoleipää / ruokailija, pinnalle oivariiniä, murskattua valkosipulia, tuoretta basilikaa, vähän suolaa ja pippuria, hieman oliiviöljyä ja uuniin 200C n. 10min. Niin hyvää!
Tänään oli pikaruokaa parhaimmillaan, rieskapizzaa.
rieskaa
400g naudan jauhelihaa
3 (isoa) herkkusientä
sipuli
juustoraastetta
(valkosipuli) tomaattimurska
ketsuppia
suolaa
pippuria
valkosipulirouhetta
sokeria
Ostin 2 rieskapussia, isoja ja pieniä. Isoja, että ne kyllä riittävät meille ruoaksi, pieniä, jos jää täytteitä, niin niillä jatketaan (huomiseksi lounaaksi). Ja täytteet riittivät 2:n isoon ja 4:n pieneen rieskaan. Neiti Teini oli ihana ja kokkasi meille. Meillä on ollut viime aikoina perjantaisin siivouspäivä, ihanaa sitten vaan olla viikonloppu. Tai noh, ei meillä olla vaan juuri koskaan, mutta ei ainakaan tarvitse siivota. Tänään kotiin tullessa imurointi oli jo suoritettu, joten tartuin omiin hommiin ja neiti Teini painui keittiöön. Mun muru <3
Ensi viikon ruokalistaan kuuluu hampurilaisia ja lohkoperunoita, kukkakaalikeittoa ja härkispyöryköitä. Pääsiäisen safkat on vielä täysin avoinna. Tiedossa on kyläilyä, mutta kenties myös perinteisesti lammasta.
P.S. Eilen tehtiin halloumipasta kaveriksi niitä valkosipulileipiä. Valkoista jauhoa siis ihan kaksin verroin.
2 paahtoleipää / ruokailija, pinnalle oivariiniä, murskattua valkosipulia, tuoretta basilikaa, vähän suolaa ja pippuria, hieman oliiviöljyä ja uuniin 200C n. 10min. Niin hyvää!
Kommentit
Lähetä kommentti