Kevennetään keitolla
Ilmeisesti viikonlopun lihasaalis rieskapizzojen ja hampurilaisten muodossa tyydytti neiti Teinin siinä määrin, että kun kerroin meillä olevan kukkakaalikeittoa, tuli pelkkä hymähdys. Hyvä niin, koska tämä 4 päivää ennen pääsiäisen mässäilyjä kevennetään kasviksilla. Tosin tiedä sitten kuinka kevyitä ne oikeasti ovat, kermaa, ranskankermaa, fetaa yms. luvassa kasvisten joukossa.
kukkakaalikeitto
kokonainen kukkakaali
8 pientä perunaa
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 kanaliemikuutiota
ranskankerma
(kuohu)kerma
suolaa
pippuria
vettä
Pese ja pilko kukkakaali, kuori ja pilko perunat. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Laita kaikki kattilaan ja peitä vedellä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät, lisää murennetut kanaliemikuutiot. Keitä kunnes kukkakaali ja perunat ovat pehmeitä, n. ½h. Lisää ranskankerma ja kerma, anna kiehahtaa. Nosta kattila liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa (meillä ainakin tarvittiin) suolaa ja mustapippuria.
Kaverina oli "pulla-patonkia", eli ihan perus vehnäpatonkia. Toki se kaveri olisi voinut olla jotain edes hitusen terveellisempää.
Tästä määrästä tuli meille naisille kahden päivän ruoka. Ja jopa neiti Teini myönsi, että se oli hyvää!
P.S. Nyt se jo alkoi, meinaan "mitähän sitä pääsiäisenä syötäisiin" -mietintä.
Kommentit
Lähetä kommentti