Ilo irti pääsiäisestä

Vähän rankempi pääsiäinen menoillaan. Onneksi on vasta sunnuntai ja huomenna vielä vapaata. Tuntuu, että tässä olisi jo viikko juhlittu.

Ollaan ukko-kullan kanssa alettu hieman sosialisoitumaan. Tosin neiti Teini ilmoitti, että tämä meidän sosiaalistuminen hankaloittaa hänen elämääsä valtavasti. Hän joutuu nimittäin käymään yksin tallilla, kun mamma juoksentelee ympäri kyliä. Kerrottakoon, että neiti teini täyttää kesällä 17v, hän kyllä pärjää.

Ja vaikka onkin ollut "rankkaa", vanha kun ei meinaan jaksaa, niin on myös ollut hitokseen hauskaa! Suorastaan mahtavaa!

Perjantaina oltiin ukko-kullan perheen luona. Minä, erakko, ensimäistä kertaa toivottavasti tulevien sukulaisteni luona kylässä. Voin mennä toistekin, mahtava perhe. Toki tämä vierailu loi myös paineita. Tuleva anoppini on seurannut Hennin Herkkujen matkaa paperilla ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan tarjontaa. Onneksi kyse oli ihan vaan salaateista, niitä nyt ei liiemin pysty pilaamaan. Toisaalta ei niillä kauheasti loistetakaan. Ruokana oli tarjolla broileri-nyhtökauralasagnea. Meidän hommana oli siis viedä mukanamme salaatti. Tai kaksi, kun niin lennossa päätin.

panzanella
 
 1½ (pientä) patonkia
nippu tuoretta parsaa
pieni punasipuli
2 palloa mozzarellaa
500g erilaisia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
n. ½dl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
mustapippuria

Alkuperäinen panzanella -ohje löytyy täältä. Olen tehnyt tätä pariin otteeseen aikaisemminkin. Tämä on sen verran hyvää, että neiti Teini kommentoi katkerana "oliko hyvää panzanella" kun kotiuduttiin.
 
Pilko patonki pieniksi paloiksi paloiksi, pyörittele öljyssä ja ripauksessa suolaa ja paahda kunnes palat ovat rapeita, n.10 min 200C uunissa. Kuori parsat ja poista kova kanta, pilko pieniksi ja paista voissa 5min, mausta suolalla. Pilko tomaatit puoliksi, sipuli ohuiksi siivuiksi, mozzarella paloiksi ja sekoita (jäähtyneet) ainekset keskenään. Silppua joukkoon tuoretta basilikaa. Sekoita kastikkeen aineet, voit muuttaa määriä oman makusi mukaan (me ei tykätä kovin etikkaisesta) ja lisää kastike salaatin joukkoon, sekoita hyvin. Ripottele n. ½ mozzarella pallon kuutiot salaatin päälle ja rouhi pinnalle tuoretta mustapippuria. Anna maustua hetki jääkaapissa.
 
Toiseksi salaatiksi olin tekemässä vihreää vesimeloni - feta -salaattia. Mutta kun ostaa kokonaisen vesimelonin, ei aina tiedä mitä saa. Shaissi vesimeloni vaihdettiin lennossa hunajameloniin. 

vihreä salaatti fetalla ja hunajamelonilla

iso jääsalaatti
½ rasiaa vuonankaalia
½ rasiaa rucolaa
½ kurkku
½ hunajameloni
1 Arlan feta
Pese ja kuivaa salaatit, pilko jääsalaatti. Sekoita salaatit keskenään ja laita ne laakealle astialle. Pilko päälle kurkku, meloni ja murustele feta. 

Näistä määristä tulee salaattia 8-10 hengelle, kunhan on muutakin tarjolla.

Lauantaina oli vuorossa kyläilyä ystävien luona. Istuttiin iltaa tällä porukalla ensimmäistä kertaa pari kuukautta sitten ja sovittiin perinne, tavataan 2 kuukauden välein, vuorotellen jokaisen luona. Ja siitä pidetään sitten kiinni. Jos sovitaan, että tavataan sitten joskus, niin sitä joskusta ei tule koskaan. 

Pääsiäinen sattui sopivasti tähän rakoon. Seuraava tapaaminen on kolmannen pariskunnan luona juhannuksena. Kuulema sitä seuraava on sitten meidän hääjuhlissa. Kosintaa odotellessa. Tosin niissä bileissä saattaa olla pari muutakin kaveria, kun vaan nämä 4, luulisin.


Ruokana oli nachoja ja salaatti oli tälläkin kertaa meidän viemisinä. Illan isäntä oli kuulema stressannut etukäteen, että mitä tarjoillaan, kun Henni on niin kulinaristi. Melko huvittavaa, kun en oikeasti ole. Mutta ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Niin kuin juomaakin.




mojito, paljon sokeria ja liikaa rommia




iso jääsalaatti
½ rasiaa vuonakaalia
½ rasiaa rucolaa
nippu parsaa
2 mozzarellapalloa
purkki säilykepersikoita
pussi pehmeitä viikunoita

Tähän salaattiin meni sopivasti ne ½:at rasiat vuonankaalia ja rucolaa. Samat sävelet, pese salaatit, pilko jääsalaatti ja sekoita ne keskenään, asettele laakealle astialle. Kuori ja pilko parsa paloiksi, keitä n. 10 min suollalla maustetussa vedessä, jäähdytä. Pilko mozzarella, persikan puolikkaat ja viikunat ja asettele ne salaatin päälle, samoin jäähtyneet parsan palat. 




Ruoka oli hyvää, juomat kylmiä, seura mitä mainiointa ja pihasaunassa mahtavat löylyt, ihana ilta!

 P.S. Pääsiäisen kokkailut jatkuu, lammas tuli juuri uunista. Saas nähdä kuinka sen kanssa käy...
 

Kommentit

Suositut tekstit