Hitokseen hyviä hamppareita
Alunperin ruokalistalla oli viikonlopuksi riistakäristystä ja perunamuusia. Mutta se vaihtui lennossa perjantaiaamuna kauppalappua tehdessä hampurilaisiin ja lohkoperunoihin. Ihan vaan siksi, kun täällä huudeltiin sen mättösafkan perään. Neiti Teinin lihanhimonhan se käristys olisi kai täyttänyt. En ole kyllä vielä kertonut, että seuraavana 4:nä päivää meillä ei taaskaan ole lihaa. Huutoa odotellessa.
Hampparit oli ihan pelkistetyn perinteiset; jauhelihapihvit, cheddarjuustoa, marinoitua punasipulia, chilimajoneesia, valkosipuliranskankermaa, bbq-kastiketta, salaattia ja tomaattia.
Hampparit oli ihan pelkistetyn perinteiset; jauhelihapihvit, cheddarjuustoa, marinoitua punasipulia, chilimajoneesia, valkosipuliranskankermaa, bbq-kastiketta, salaattia ja tomaattia.
jauhelihapihvit
750g 17% naudan jauhelihaa (tai sikanautaa)
suolaa
pippuria
Muotoile jauhelihasta pihvit, mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Paista joko pannulla tai uunissa 200C n. 10-15min.
punasipuli
3 punasipulia
sokeria
suolaa
mustapippuria
tilkka etikkaa
pieni loraus oliiviöljyä
Kuori ja siivuta sipuli, pehimitä sitä mikrossa minuutti. Lisää kaikki mausteet ja sekoita. Mausteita, etikkaa ja öljyä ei tarvitse paljoa (maista). Laita jääkaappiin muhimaan ainakin tunniksi.
chilimajoneesi
2dl huoneenlämpöistä rypsiöljyä
1 rkl sinappia
pieni loraus sitruunamehua
1 valkospipulinkynsi murskattuna
teelusikan kärki valkopippuria
suolaa
kananmuna
ripaus sokeria
chipotle tabaskoa
Texas Pete -kastiketta
Mittaa öljy sauvasekoittimen korkeaan purkkiin, lisää muut ainekset, chiliä maun mukaan (sitä voi lisätä myös valmiiseen majoneesiin). Laitan sauvasekoitin purkin pohjaan ja käynnistä. Nosta sitä hiljaa ylöspäin sitä mukaa, kun ainekset muuttuvat majoneesiksi. Kaavi majoneesi kuppiin, maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Laita se jääkaappiin maustumaan.
Majoneesipohjalla voi tehdä mitä tahansa makua, aiolia (enemmän valkosipulia), limemajoneesia (limen mehua ja raastettua kuorta) tai vaikka currymajoneesia (currymaustetta).
valkosipuliranskankerma
purkki ranskankermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
2 valkosipulinkynttä murskattuna
suolaa
pippuria
pieni loraus sitruunamehua
hunajaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita maustumaan jääkaappiin vähintään tunniksi. Yleensä me käytetään pelkkää ranskankermaa (2 purkkia), tällä kertaa mukaan tuli myös kreikkalaista jogurttia.
lohkoperunat
1,5kg kiinteitä perunoita
valkosipulia
suolaa
pippuria
chilijauhetta
oliiviöljyä
Pese ja lohko perunat (jätä kuoret). Lisää murskattu valkosipuli, mausteet ja hieman öljyä ja sekoita hyvin. Paista 200C 30-40min, kunnes näyttävät rapsakoilta.
Kun kaikki kastikkeet on maustuneet, tomaatit siivutettu, salaatti pesty ja pihvit ja perunat paistuneet, laita juusto hetkeksi sulamaan pihvien päälle ja kokoa hampurilaiset. Niin ja nauti!
P.S. Tämän viikonlopun leivonnaisesta ei ole kuvaa. Teen leipomukset aina reseptiikan mukaan, en osaa tai uskalla juurikaan soveltaa. Ja nyt se oli kyllä vähän hämärä, se resepti meinaan. Se oli uunissa vain 50 min ja sekin oli aivan liikaa. Kyllähän se syötiin ja varmasti voisi olla ihan hyvää, mutta ensi kerralla sitä on kyllä sitten sovellettava.
Kommentit
Lähetä kommentti