Pizza hyppää tortillaan

Viime viikolla oli jo lauantain vaihtoehtoruokana tortillapizzoja, mutta silloin ehdittiin tehdä ruokaa vähän pidemmän kaavan mukaan. Tänään kun aikaa ei ollut liikaa ja tarkoitus oli tehdä vain yhden päivän ruoka, päätin kokeilla niitä. Ja kokeilu kyllä kannatti!

paketti pieniä / normaali tortilloja (8kpl)
800g naudan paistijauhelihaa
3 tomaattia
purkki ananasta
2 pientä punasipulia
n. 1½ pss juustoraastetta
suolaa
pippuria
chilirouhetta

tölkki valkosipulitomaattimurskaa
tölkki paseerattua tomaattia yrtti
valkosipulinkynsi murskattuna
suolaa
pippuria
sokeria

 
Paista jauheliha, mausta suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Siivuta tomaatit ja sipulit. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset keskenään. Laita tortillalle tomaattikastiketta, jauhelihaa, sipulia ja tomaattisiivuja tai ananaspaloja. Ripottele juustoraastetta päälle. Paista 200C n. 10 min tai kun juusto on ruskistunut.
 
 
Täytteet riittivät sopivasti 8 tortillalle. Ainoastaan tomaattikastiketta oli n. ½ liikaa, laitoin loput siitä pakkaseen odottamaan seuraavia pizzoja. Niin ja ei me kaksi naista näitä kaikkia tänään syöty, vaikka yhden päivän ruokaa teinkin. Kaksi näitä uppoaa helposti kerralla.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilin tortilloja pizzapohjina. Ne on kivan ohuita ja rapsakoita! Toinen nopea ja hyvä vaihtoehto on rieskat. Teidän, pakkasesta saa valmiita pizzapohjia, mutta välillä on kiva kokeilla jotain muutakin. Täytteeksihän voi laittaa mitä vaan. Jos haluat päästä nopeammin, kokeile vaikka tonnikalaa, kinkkusuikaleita tai kypsää broileria. Meillä neiti Teini ei syö tomaattia pizzassa, minä taas en ananasta, joten siksi meillä on molemmat. 
 
P.S. Keitin huomisen perunasalaatin perunat valmiiksi, jotta ei tarvitse miettiä niiden jäähtymistä enää huomenna, sen kun tekee salaatit.
 

Kommentit

Suositut tekstit