Lauantai-illan huumaa

marokolaisittain. Ruokana nimittäin oli marokolaiseen tapaan maustettuja kalkkunapihvejä ja tabboulehia, kera salaatin (jossa ei mitään marokolaista kyllä sitten ollut). Kerrankin syötiin ajoissa. Paitsi että niinhän me taidettiin tehdä edellisenäkin lauantaina. Mutta tällä kertaa se johtui kisapäivästä, tallille ei tarvinnut mennä enää illalla ja kaikilla oli melkoinen nälkä, niin mitä sitä pitkittämään.


Ruokaa oli kolmelle pariksi päiväksi. Paitsi tuota tabboulehia taisi olla vähän enemmän, mutta vaan vähän. Se kun on suhteellista, mikä on kenenkin annos. Monesti valmiissa ohjeissa vaikka 4 annosta riittää hädin tuskin 3:lle. Ainakaan meidän perheessä. Ehkä tuota annoskokoa voisi myös hieman tarkistaa.


Kalkkunapihvien ohje oli täältä. Ostin samantien pari rasiaa pihvejä, jotta siitä saatiin parin päivän sapuskat. Mausteseoksessa oli määrällisesti aika paljon enemmän, mitä ohje neuvoo, jotta pihvien pintaan saatiin kunnon kerros. Lisäksi laitoin niihin ensin suolaa, sitten sipaisin öljyä pintaan (ohjeen 1 rkl ei kyllä riitä mihinkään), hieroin mausteseoksen ja annoin maustua huoneenlämmössä tunnin. Laitoin seokseen ohjeessa olleiden lisäksi myö fariinisokeria.


Paistoin pihveihin kauniin pinnan oliiviöljy-voi seoksessa ja laitoin ne vielä uuniin 15min 200C. Toki kuten kuvasta näkyy, olen sipaissut pihveihin aika runsaasti öljyä, vähempikin olisi kai riittänyt. Mutta liika jäi paistoastiaan, joten väliäkö tuolla.

Kastikkeessa oli aioli pohjana yhdellä valkosipulinkynnellä. Siihen lisäsin purkin ranskankermaa, aika hemmetin paljon Chipotle Tabascoa ja punaista pestoa. Mutta hitto, että se oli hyvää!


Kalkkunan seurana oli tabboulehia. Couscousia laitoin 4dl, joten vettä myös. Keitinveteen laitoin lisäksi kasvisliemikuution. Suolan, öljyn ja viinietikan lisäsin kiehuneeseen veteen ennen suurimoita. Sipulin ja murskatun valkosipulin kuullotin kevyesti. Tomaatteja oli 3, persilijaa muutama nuppu, minttu oli tuoretta, mutta vain ehkä 5 lehteä. Niin ja oliiveina meillä käytetään vain vihreitä. Valmiiseen tabboulehiin en enää lisännyt öljyä tai sitruunamehua.


Salaatin virkaa hoiti tällainen. En kyllä tiedä, löytyykö noita Creme Bonjour tuorejuustokuutioita enää mistään? En ole ainakaan nähnyt. Niinpä juusto vaihtui mozzarellapalloon. Kastikkeen jätin tyystin pois, kuten yleensäkin, jotta salaatti selviää myös seuraavaan päivään. Basilikaan oli n. 10 lehteä, ruukku olisi ollut vähän liioittelua.


Eilen oli viikon herkkupäivä, joten herkuiksi tehtiin marenkeja. Mutta koska marenkien tekotaitoni on tätä luokkaa, taidamme vastedes pysyä Viipurilaisen jättisuklaamarengeissa.


Niistä tuli jotenkin kuivia ja kovia. Sitä paitsi ne näytti lähinnä kakkakasoilta. Kukaan ei jaksanut enää puoli 9 aikaan illalla alkaa sivelemään niihin mitään suklaaraitojakaan, näillä mentiin. Että ei, marengit eivät kuulu selkeästi osaamisalueeseeni.

P.S. Herra Kilpahevonen sai eilen kisoissa pitkästä aikaa ruusukkeen, komeista pukeistaan tosin.


Kommentit

Suositut tekstit