Kasvissosekeittoa ja vähän vielä lisää kasviksia
Alkuperäinen fenkolikeitto oli lopulta siis kasvissosekeittoa. Tosin päädyin käyttämään vaan kesäkurpitsaa ja kukkakaalia. Olisi tuolla muutakin ollut, mutta koska koitin pitäytyä kerrankin kahden päivän ruoassa ja saada sen kypsymään nopeasti, valinta oli sillä selvä.
P.S. Kun sitä tämän päivän kauppalappua tarkasteli vähän enemmän, sieltähän puuttui vaikka ja mitä. Olisihan se ollut aika historiallista, jos olisin saanut viikon ruoat 32 €:lla. Se ei toki kerro ihan koko totuutta, meillä on aina paljon kuivia aineksia, välillä kasviksia, leipää pakkasessa yms. valmiina.
iso kesäkurpitsa
pieni kukkakaali
sipuli
iso valkosipulinkynsi
rasia levittyvää sulatejuustoa
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
Pilko kasvikset ja sipulit ja freesaa niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää kasvisliemikuutiot ja vettä niin, että kasvikset juuri peittyvät, anna kiehua kypsiksi. Lisää lopussa sulatejuusto ja mausteet. Kun juusto on sulanut, soseuta sauvasekoittimella. Niin ja se sauva roiskii tosi helposti kuumaa keittoa, ole varovainen. Kaikessa yksinkertaisuudessa tämä oli hyvää!
Illalla oli toki sitten taas nälkä, niinpä pilkoin kasviksia ja sekoitin niille kermaviilidipin. Kukkakaaliakin piti olla, mutta molemmat oli huvenneet edellisiin ruokiin, joten lautaselle päätyi paprikaa (neiti Teinille), kesäkurpitsaa, porkkanaa ja kurkkua (minulle). Dippi oli erinomaisen hyvää, sopivan tulista ja samalla hieman makeaa.
dippi:
kermaviili
valkosipulinkynsi murskattuna
loraus ketsuppia
muutama tippa Chipotle Tabascoa
hunajaa
suolaa
pippuria
P.S. Kun sitä tämän päivän kauppalappua tarkasteli vähän enemmän, sieltähän puuttui vaikka ja mitä. Olisihan se ollut aika historiallista, jos olisin saanut viikon ruoat 32 €:lla. Se ei toki kerro ihan koko totuutta, meillä on aina paljon kuivia aineksia, välillä kasviksia, leipää pakkasessa yms. valmiina.
Kommentit
Lähetä kommentti