Vähän kovempaankin nälkään
Koska meillä ei ollut kisoja, tänään luonnollisesti tehtiin ruoka pidemmän kaavan mukaan. Tosin tiesin sen jo eilen kaupassa käydessäni ja jätin suosiolla kaikki tortillapizza-ainekset ostamatta. Sitä paitsi ei yhtään kyllä haittaa, ulkona on niin kammottava myrsky, ettei olisi kauheasti huvittanut ajella traileri perässä.
Mutta ruoaksi oli siis jauhelihataskuja, perunagratiinia ja salaattia + dippiä.
Ai teinkö kaiken niin kuin ohjeessa sanottiin? No en ihan. Aloitettiin perunoista. Koska itsensäruoskija ostaa kaupasta raakoja perunoita valmiiden valkosipuliperunoiden sijaan, hommassa kului n. 2½h.
Mutta ruoaksi oli siis jauhelihataskuja, perunagratiinia ja salaattia + dippiä.
Ai teinkö kaiken niin kuin ohjeessa sanottiin? No en ihan. Aloitettiin perunoista. Koska itsensäruoskija ostaa kaupasta raakoja perunoita valmiiden valkosipuliperunoiden sijaan, hommassa kului n. 2½h.
n. 2kg perunoita
pussi pakastepinaattia
2 punasipulia
purkki salaattijuustokuutioita
3 kermaa (3 juustoa, kuohu ja ruoka)
iso valkosipulinkynsi
juustoraastetta
suolaa
pippuria
Kuori ja siivuta perunat. Tai käytä valmiita. Laita vuokaan kerroksittain ensin perunoita ja mausta ne suolalla ja pippurilla, sitten sipulia, pinaattia, muussattua fetaa ja valkospipulia murskattuna. Perunoita oli 3 kerrosta, niiden välissä täytteet. Unohdin tyystin pinjansiemenet, mutta ei niitä edes tarvita. Päälle kaadoin kaikki 3 kermaa ja vielä 1/3 pussia juustoraastetta pinnalle. Paistumaan 200C ja 2 tuntia, loppuvaiheessa kannattaa ottaa kansi / folio pois, jotta juusto ruskistuu.
Jauhelihan kimppuun kävin, kun perunoissa oli n. tunti jäjellä. Meillä ne tosin ei olleet oikeastaan taskuja, vaan pötköjä.
1½ dl korppujauhoja
kerma + ½dl vettä
800g naudan paistijauhelihaa
sipuli
valkosipulinkynsi
2 munaa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
kuivattua minttua
kuivattua basilikaa
fetaa
oliiveja
Sekoita neste ja korppujauhot, anna turvota hetki. Leikkaa sipuli silpuksi ja murskaa valkosipulinkynsi, sekoita korppujauhoihin, lisää mausteet. Tässä välissä maistan taikinaa, jotta mausteita on tarpeeksi, eli liikaa pelkkään korppujauhoseokseen. Lisää jauhelija ja munat, sekoita taikinaksi ja anna turvota hetki. Pilko oliivit ja feta. Levitä taikinasta kostutetulle leivinpaperille pieniä levyjä, laita täytettä toiseen reunaan ja kääri rullalle, sulje päät. Siirrä leivinpaperoidulle pellille ja paista 200C n. 20-25 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä.
Salaattina oli taas vähän mitä kaapista löytyy -tyyppinen versio.
Ja sieltähän löytyi 2 pussia Husulan jääsalaattia, 2/3 rasiaa luumukirsikkatomaatteja, 3 pientä uutta porkkanaa kareaksi raastettuna ja pätkä kurkkua. Kurkku meillä laitetaan aina salaatin toiseen päähän, jottei neiti Teinin tarvitse noukkia niitä omastaan pois.
Patukoille tein vielä dipin.
purkki kermaviiliä
vähän valmista majoneesia
valkosipulin kynsi murskattuna
pieni loraus sitruunamehua
juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria
kuivattua minttua
kuivattua basilikaa
Kastikkeessa mukailin pötköjen makumaailmaa yrttien osalta. Sekoita siis kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetki.
Tästä määrästä tuli ruokaa kolmeksi päiväksi kahdelle naiselle + miehen annos.
P.S. Koska se mies ei suostu antamaan minulle poraa (miksi ihmeessä?), niin hän kävi tänään tallilla auttamassa porahommissa. Herra Kilpahevonen osallistui heinälaatikkonsa fiksaukseen.
Kommentit
Lähetä kommentti