Vähän fiinimpää iltapalaa
Tultiin tallilta kotiin vasta 20 aikoihin. Molemmilla hitusen nälkä. Neiti Teini sitten keksi, että jos tehtäiSIIN kanttarellileipiä. Tiedättehän varmaankin mitä se tarkoitti. Jos äiti tekiSIT. Ja minähän tein.
4 leipää
oivariinia
voita
pussi kanttarelleja
pieni sipuli
suolaa
pippuria
juustoraastetta
Paista sienistä neste pois kuumalla pannulla, lisää voi ja sipuli ja paista pehmeäksi, mausta suolalla pippurilla. Voitele leivät oivariinilla (tai mitä sitten käytätkin), jaa sieni-sipuliseos leiville ja laita päälle juustoraastetta. Paista 200C n. 15min tai kunnes juusto on rapsakkaa.
Meillä ei ollut paahtoleipää, joten vaalea Reissumies ajoi asian tällä kertaa. Onhan näissä vähän enemmän hommaa, kuin tavallisissa lämpimissä leivissä, joihin lätkästään päälle kinkku- ja juustosiivut, mutta onhan ne kyllä melko herkullisiakin. Fiinimpää siitä tekee se, että meillä kanttarelli on vähän erikoisherkku. Kun emme itse niitä käy keräämässä (kävisin, jos tietäisin mistä kerätä), niitä on pakkasessa rajallinen määrä ja siksi ne on erikoisherkkuja.
P.S. Kerättiin tänään ne n. 100 kottikärryllistä tippuneita omppua ja ajoin vihdoin nurmikonkin ehkä 3 viikon tauon jälkeen. Pitäisiköhän se tehdä vähän useammin, ettei olisi sitten kerralla noi kauhea homma...
Kommentit
Lähetä kommentti