Kanttarellit käyttöön

Koska perjantaina oli yhden päivän ruoka, lauantaina piti seistä kyökissä pidemmän kaavan mukaan. Viikonloppuisin olisi kiva siemailla samalla viiniä ruokaa tehdessä, mutta monesti sitä pitää ajaa vielä tallille, niin se on vähän mahdoton yhtälö. Tai olisihan tuossa tuo neiti Teini kuskina... Mutta tällä kertaa viinin teki mahdottomaksi jo pelkästään seuraavan päivän kisareissu ja aikainen herätys.

Tarjolla oli siis kanttarellilasagnea ja salaattia kera (esipaistetun) maalaispatongin. Emme saaneet ruokavieraita, koska ruoasta puuttui liha.


Koitin kaivella lasagneen ohjetta ja päädyinkin Hellapoliisin sivulle, mutten lopulta tehnyt sitä oikein sinnepäinkään. On tuolla kaapissa ne porkkanat ja palsternakat vieläkin, mitähän niistä keksii.

n. 1l kanttarelleja
sipuli
1½l maitoa
50g voita
4 rkl vehnäjauhoja
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
pippuria
juustoraastetta
lasagnelevyjä

Jos käytät pakastettuja sieniä, haihduta sulatetuista sienistä ensin neste pois pannulla. Tämän jälkeen lisää voi ja sipuli, kuullota pehmeäksi. Itse lisään tässä kohtaa pieneksi pilkotut kasvisliemikuutiotkin, jotta ne alkavat sulamaan. Sulata katilassa voi, lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito hiljalleen vatkaten, jotta voi-jauhoseokseen ei jää kokkareita. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet, kanttarelli-sipuliseos ja vähän juustoraastetta, anna kiehua hiljalleen kunnes juusto on sulanut. Kokoa voideltuun vuokaan kerroksittain lasagnelevyjä ja kastiketta, ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200C n. 45min, ota lopussa folio pois (10min), jotta juusto ruskistuu. Tästä tulee n. 6-8 annosta, riippuen vuoan koosta. Kastiketta on paljon ja uunista otettuna se on mehukasta, mutta seuraavana päivänä jo ehkä aavistuksen kuivahkoa (ainakin meidän makuun).

Seurana oli juustosalaattia.


Meidän salaatissa oli pelkästään punaisia kirsikkatomaatteja, salaattia oli koko pussi, lisäksi oli edellisen päivän loput rucolat, ne kun menee avattuna nopeasti huonoksi. Jääkaapista löytyi yksi uusi sipuli, sen siivutin mukaan. Juustona oli ½ pötköä vuohenjuustoa.

P.S. Koska omenoita nyt on, aika paljon, neiti Teini teki meille omenapiirakkaa. Ohjeen mukaan, mutta tuplana. Ja sitä sitten riitti ja riitti...




Kommentit

Suositut tekstit