Ja sitten se levisi
Kerron nyt heti alkuun, että tänään ei ole rehuja tiedossa. Ei, vaikka ruokalista niin väittääkin. Töiden jälkeen piti kiiruhtaa tallille, kun herra Kilpahevosella oli hellimis -päivä. Suomeksi hieronta, mutta kyllä se siitä näytti "hieman" nauttivan. Senpä takia kotiuduttiin vasta puoli kahdeksan jälkeen. Yhtään en ollut tavannut ruokaohjeita valmiiksi, että kauanhan tämän päiväisessä kokeilevassa keittiössä mahtaa kestää. Joten kun kello alkoi lähestymään puoli yhdeksää, ei enää tullut mieleenkään kaalin pilkkominen, ainoastaan syöminen.
Toki olisi sen ohjeen voinut etukäteen muutenkin lukea. Jossain kohtaa nimittäin huomasin, että hupsista keikkaa, siinä sanotaan 8 TOMAATTIA, meillä on vaan 4, mutta täytettä olen tehnyt ohjeen mukaan. En sitten tiedä, mitä mini-tomaatteja sillä täytemäärällä oli tarkoitus täyttää, koska se meni lähes kokonaan. Loput söin, kun oli niin nälkä. Oli siinä muutenkin vähän hämmentäviä kohtia. Että "lisää neste ja couscous ja ota pois liedeltä". Ai niin, että neste on vielä kylmää? Onnea sitten siihen couscousin turpoamiseen.
Laitetaan tähän ensimmäiseksi tämä nätein kuva, juuri uunista tulleet tomaatit.
Koska kun tomaatit otettiin uunivuoasta, kävi näin:
Ei ollut mitään saumaa pitää tomaattia ehjänä, kun sitä alkoi siirtämään. Onneksi se ei sentään makua haitannut.
Meillä ei ollut Floran paksuja kaapissa, joten kuohukermalla mentiin. Nestettä laitoin ½ dl vähemmän, kuin ohjeessa oli. Tuore sipuli, pakastekuutioita en ole koskaan käyttänyt. Suolaa lisäsin, kuinkas muutenkaan. Ja tosiaan se neste pitää kiehauttaa, sen jälkeen ottaa kattila liedeltä ja lisätä couscous suurimot turpoamaan kannen alle. Mutta muutoin noudatin ohjetta, ainakin noin suunnilleen.
Neiti Teini tekee hyvää kastiketta pastalle tuoretomaateista ja tomaattien sisukset olisi tosiaan kannattanut hyödyntää vaikka siihen. Mutta luonnollisesti kun meillä syötiin puoli yhdeksän jälkeen, ei ollut enää tarvetta pastakastikkeelle siinä illan aikana. Tokihan se varmaan säilyisi jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta tätä ruokaa on vielä huomennakin.
Ennen tomaatteja tein lohkoperunat uuniin, jotta sain ne samaan aikaan valmiiksi.
Niin ja ruoka oli hyvää, voi tehdä toistekin.
P.S. Huomenna uuteen kouluun...
Toki olisi sen ohjeen voinut etukäteen muutenkin lukea. Jossain kohtaa nimittäin huomasin, että hupsista keikkaa, siinä sanotaan 8 TOMAATTIA, meillä on vaan 4, mutta täytettä olen tehnyt ohjeen mukaan. En sitten tiedä, mitä mini-tomaatteja sillä täytemäärällä oli tarkoitus täyttää, koska se meni lähes kokonaan. Loput söin, kun oli niin nälkä. Oli siinä muutenkin vähän hämmentäviä kohtia. Että "lisää neste ja couscous ja ota pois liedeltä". Ai niin, että neste on vielä kylmää? Onnea sitten siihen couscousin turpoamiseen.
Laitetaan tähän ensimmäiseksi tämä nätein kuva, juuri uunista tulleet tomaatit.
Koska kun tomaatit otettiin uunivuoasta, kävi näin:
Ei ollut mitään saumaa pitää tomaattia ehjänä, kun sitä alkoi siirtämään. Onneksi se ei sentään makua haitannut.
Meillä ei ollut Floran paksuja kaapissa, joten kuohukermalla mentiin. Nestettä laitoin ½ dl vähemmän, kuin ohjeessa oli. Tuore sipuli, pakastekuutioita en ole koskaan käyttänyt. Suolaa lisäsin, kuinkas muutenkaan. Ja tosiaan se neste pitää kiehauttaa, sen jälkeen ottaa kattila liedeltä ja lisätä couscous suurimot turpoamaan kannen alle. Mutta muutoin noudatin ohjetta, ainakin noin suunnilleen.
Neiti Teini tekee hyvää kastiketta pastalle tuoretomaateista ja tomaattien sisukset olisi tosiaan kannattanut hyödyntää vaikka siihen. Mutta luonnollisesti kun meillä syötiin puoli yhdeksän jälkeen, ei ollut enää tarvetta pastakastikkeelle siinä illan aikana. Tokihan se varmaan säilyisi jääkaapissa seuraavaan päivään, mutta tätä ruokaa on vielä huomennakin.
Ennen tomaatteja tein lohkoperunat uuniin, jotta sain ne samaan aikaan valmiiksi.
Niin ja ruoka oli hyvää, voi tehdä toistekin.
P.S. Huomenna uuteen kouluun...
Kommentit
Lähetä kommentti