Perunaa upotettuna kananmunaan

Perjantaina tehtiin "yhden päivän ruoka", espanjalainen perunamunakas ja salaattia. Riitti siitä hieman lauantain lounaaksikin, se siinä kai oli tarkoituskin. Tosin lauantaina vetelin oman palani siinä samalla, kun toisella kädellä yritin maustella nyhtöpossua.


Munakkaan ohje löytyi täältä. Eksyin Snellmanin sivuille jotenkin puoli vahingossa ja sieltä se idea sitten lähtikin. Mitä tehtiin erilailla, niin meillä oli tuohon 4:än isoon perunaan 6 munaa ja valkopippuri mustaa. En kääntänyt sitä ympäri, olisi voinut kivasti rapsakoitua myös toiselta puolelta. Mutta en kyllä mitenkään keksi, miten sen olisi saanut hajomatta edes käännettyä... Hyvää se oli! Tarpeeksi täyttävää ja salaatin kanssa ihan kelpo ruoka sellaisenaan, ei tarvinnut sitä makkaraa kylkeen, mitä herra Snellman suosittelee ;)


Kaverina oli feta-melonisalaattia. Meillä oli 1/4 hunajamelonia, se riitti salaattiin vallan hyvin. Löydettiin myös viime viikonloppuna "uusi" tuttavuus, Arlan classic feta. Olen käyttänyt pitkään erilaisia nesteessä lilluvia salaattijuustoja, tätä en ole "muistanut" vuosikausiin, ja se oli itse asiassa hirvittävän hyvää, ihanan pehmeä. Jää kyllä varmasti meidän keittiön vakio fetaksi! Mustia oliiveja en käytä, meillä mennään vihreillä luomuoliiveilla, tomaatit oli luumukirsikoita. Siis luumukirskkatomaatteja. Salaatin oli tarkoitus riittää seuraavaksi päiväksi, joten siihen ei kaadettu kastiketta päälle. Ja oikeastaan harvoin edes teen niitä kastikkeita, mitä ohjeissa on.


P.S. Ensi viikon ruokalista taitaa mennä taas vähän pipariksi.

Kommentit

Suositut tekstit