Lankkupihviä kokeiluun

Atrialta tuli tälle kesälle uutuus, possun lankkupihvi. Vai mikä sen oikea nimi nyt sitten lieneekään. Ostan tosi harvoin mitään valmiiksi maustettua tai marinoitua, mutta tätä halusin kokeilla. No joo, itsessänhän se liha ei maistunut ihan hirveästi. Ehkä me olemme tuon neiti Teinin kanssa sitten tottuneet melko maustettuihin ruokiin. Ihan hyvää se oli kuitenkin ja makua sai sopivasti dipistä lisää. Eli kyllä tätä voi tehdä uudestaankin, jos haluaa hieman oikoa. Lienee kuitenkin parempi vaihtehto, kuin ne valmiissa marinadissa lilluvat tapaukset.


Olin alunperin laittamassa koko läskiä sellaisenaan grilliin, mutta paketin kyljessä neuvottiin leikkaamaan se pihveiksi, joten sillä helpommalla sitten mentiin. Kokonaisena se tuskin olisi edes mahtunut meidän grilliin jommalle kummalle puolelle, vaan olisi saanut sitten vähän erilaiset pinnat vallatessaan molemmat puolet. Leikkasin siitä 5 hyvän kokoista pihviä. Ja possu kun on kyseessä, sen tulee olla kypsää. Ahkeraa kääntelyä, ettei se pala, ainaostaan kypsyy tasaisesti ja saa kauniin pinnan.






Salaattina oli raikasta melonisalaattia. Koska neiti Teini teki sen, en ole ihan perillä, mitä siihen lopulta tuli. Ainakin ainekset suunnilleen puolitettiin, koska olimme kahdestaan. Paitsi chili, se meni sinne kokonaisena ja oli ehkä aavistuksen tulista salaatiksi. Kastikkeeksikin sinne jotain laitettiin, liekö sitten ollut lähes ohjeen mukaan. Paitsi sitruunaa ei noin paljoa. Monesti ohjeiden sitruunamäärä tekee niistä lähinnä hampaat narskuvia. Korianteriahan meillä ei käytettä, tulee lähinnä oksu siitä, joten mintulla mentiin. Raikasta, erilaista ja hyvää!





Tarkoitus oli tehdä kermaviilistä dippi, mutta vaikka päivää oli jäljellä kuinka, se oli niin kokkareista, että roskiin meni. Piti sitten soveltaa. Tein yhden annoksen aiolia:

2 dl (huoneen lämpöistä) rypsiöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
kananmuna
suolaa
valkopippuria  
1rkl sinappia
pieni loras sitruunamehua

Laita kaikki ainekset korkeaan purkkiin, laita sauvasekoitin purkin pohjaa vasten ja ala hiljalleen nostamaan sitä ylöspäin. Ainekset sekoittuvat ja majoneesi on valmis. 

Koska aioli olisi ollut itsessään taas liian tukusaa, kaapista löytyi ranskankerma, jonka lisäsin siihen. Muistaakseni mukaan meni vielä myös vähän hunajaa. Muuta en kyllä enää muista, jotain mausteita on saattanut olla... Mutta sopi erinomaisesti lihan kanssa ja antoi siihen makua.


Näiden lisäksi oli vielä uusia perunoita, ihan vaan keitettyjä. Nyt niistä pitää nauttia, kun niitä on tarjolla :) Muista tarpeeksi suolaa keitinveteen, jotta maku pääsee esiin!

P.S. Tämän viikon univelat voisi nukkua joskus kenties pois... Ensi viikolla? Vai lieneekö toiveajattelua :)

Kommentit

Suositut tekstit