Salaatin ja pizzan liitto

Tänään oli pizzapäivä, mutta hieman kevyemmin. Ohjeen nappasin Perinneruokaa prkl -blogista.
Neiti Teini teki pohjan valmiiksi työpäivänsä jälkeen ja se sai rauhassa kohota tallin ajan, tänään oli vaihteeksi ensin talli ja sen jälkeen late night dinner. Mentiin melko pitkälle ohjeen mukaan.


Tomaattikastikkeen virkaa sai tänään näytellä kaapista löytynyt Pirkka luomu pastakastike. En käytä valmis(pasta)kastikkeita koskaan, joten se on odotellut aikaa parempaa ja nyt pääsi käyttöön. Itselläänhän se ei oikein maistunut miltään, joten laitoin sekaan sokeria, suolaa, mustapippuria ja 2 murskattua valkosipulinkynttä makua antamaan. Ensi kerralla, ja se varasti tulee, koska tämä oli hyvää, pitää maustaa tomaattikastiketta vielä enemmän. Yleensä kun tehdään pizzaa, teen maustan tomaattikastikkeen aika reippaasti, täänään jotenkin hivenen himmailin.

Juustoraasteena oli emmentalraastetta. Näihin 4 pizzaan meni pussi. Juustoa olisi voinut olla jopa enemmän ja se olisi voinut olla jotain voimakkaamman makuista.

Sipulia meni jopa kaksi, rucolaa rasiallinen, tomaattejakin aika paljon. Siemenien virkaa toimitti salaattisiemensekoitus. Tästä tosiaan tuli 4 ihan hyvän kokoista pizzaa, ainakin naisen nälkä lähti. Siis yhdestä, 2 niistä jäi odottamaan huomista :)

Tämä oli hyvää ja varmasti tehdään toistekin! Eikä jäänyt yhtään ähky olo, sen verran kevyttä :)

P.S. Ruokalista toivottavasti valmistuu tässä illan aikana. Tai pakkohan sen on, kun aamulla pitää mennä kauppaan...

Kommentit

Suositut tekstit