Ruokaa kiireisen naisen keittiöstä
Tämä viikko on ollut yhtä lentämistä ja sovellusta. En ole pitkään aikaan laittanut itselleni minuuttiaikatauluja, mutta nyt niillä on menty jo monta päivää putkeen. Jospa taas tämän jälkeen opin edes hetkeksi, ettei kannata ;) Joten ruokien suhteenkin on ollut melkoista säätämistä.
Tein tosiaan toissapäivänä aurajuustokeittoa listan mukaan. En löytänyt enää mistään sitä alkuperäistä ohjetta, joten lonkalta mentiin. Se keitto oli oikeasti ihan hyvää, mutta koostumukseltaan liian paksua ja liisterimäistä, joten valitettavasti sinne se kaappin jäi syömättä. (Syötiin sitä sentään se yksi kerta). Eilen illalla tultiin tallilta niin myöhään, ettei siinä oikein enää keittoa tehnyt mieli, joten neiti Teini pöyräytti meille muuta iltapalaksi. Tai siis ihan ruoaksi, kun ei sitä ollut ehtinyt mitään edes niiden minuuttien vilistessä syömään.
Tässä kuitenkin sen keiton ohje, jos joku haluaa kokeilla, tästä tulee 5-6 annosta:
Tein tosiaan toissapäivänä aurajuustokeittoa listan mukaan. En löytänyt enää mistään sitä alkuperäistä ohjetta, joten lonkalta mentiin. Se keitto oli oikeasti ihan hyvää, mutta koostumukseltaan liian paksua ja liisterimäistä, joten valitettavasti sinne se kaappin jäi syömättä. (Syötiin sitä sentään se yksi kerta). Eilen illalla tultiin tallilta niin myöhään, ettei siinä oikein enää keittoa tehnyt mieli, joten neiti Teini pöyräytti meille muuta iltapalaksi. Tai siis ihan ruoaksi, kun ei sitä ollut ehtinyt mitään edes niiden minuuttien vilistessä syömään.
Tässä kuitenkin sen keiton ohje, jos joku haluaa kokeilla, tästä tulee 5-6 annosta:
perunoita 800g-1kg
vettä
1-2 kermaa
pussi aurajuustomuruja
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
pippuria
Kuori ja pilko perunat, lisää vettä niin että perunat juuri peittyvät, keitä ne kypsiksi kasvisliemikuutioiden kanssa. Lisää loppuvaiheessa, kerma, aurajuusto ja mausta. Soseuta sauvasekoittimella.
Meillä oli jauhoisia perunoita ja selkeästi liian vähän nestettä. Otin liian varmanpäälle, ettei tule taas liian litkua. Mutta kuten sanoin, maku oli oikeasti ihan hyvä! Kuvaa ei ole, näytti turhan epämääräiseltä kuvassa ;)
Keiton kanssa oli valkosipulileipää:
Keiton kanssa oli valkosipulileipää:
2 paahtoleipää / ruokailija
oliiviöljyä
valkosipulia
mausteita / yrttejä halutessasi
Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoitan ne öljyyn, mausta halutessasi suolalla tai kuivatuilla yrteillä. Voitele sudilla leivät öljyseoksella. Paista 200C 5-10min, kunnes leivät ovat rapsakoita. Meidän 4:ssä leivässä oli n. 1dl öljyä ja 2 valkosipulinkynttä.
Tänään hypättiin sitten pastaan. Se oli enemmän yhteistyön tulos, minä keitin pastat ja paistoin halloumin, neiti Teini teki kastikkeen. Tässä annoksessa on meille kahdelle pariksi päiväksi.
n. 300g pastaa
kasvisliemikuutio
sipuli
2 valkosipulinkynttä
3-4 tomaattia
2 kermaa
suolaa
pippuria
ketsuppia
tomaattipyrettä
paketti halloumia
öljyä paistamiseen
Keitä pasta kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Myös kana käy, jos ei satu olemaan kasvislientä, kuten meillä tänään. Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä hetki öljyssä (tai voissa). Kuutioi tomaatit ja lisää ne sipulin sekaan, paista hetki. Lisää kerma ja mausteet. Siivuta ja paista halloumi. Tomaatithan pitäisi kaltata, mutta kuka sellaista ehtii tehdä arki-iltana :)
Varsinkaan kun keittiössä samaan aikaan valmistuu vielä muutakin. Meille tuli tänään ihania iltavieraita, kun Lady Boss Marika tuli iltateelle <3 Joten väsäsin meille hieman iltapalaa.
Tämä on ekä maailman helpoin piirakka. Tosin neiti Teini kysyi, että teinkö pohjan itse? No en, koska en ehtinyt, niin sieltä tuli teinimäiseen tyyliin, että se kestää vaan viis minuuttia :D Joten ehkä ensi kerralla tehdään sitten pohjakin itse. Mutta valmiilla pohjalla se on ainakin maailman helpointa, nopeinta, eikä sotkuakaan tule juuri mitään.
paketti valmista piirakkataikinaa
margariinia vuoan voitelemiseen
pussi kanttarelleja
sipuli
2 valkosipulin kynttä
kerma
ranskankerma
pussi juustoraastetta
muna
suolaa
pippuria
voita paistamiseen
Paista kanttarelleja hetki kuivalla pannulla, jotta ylimääräinen neste irtoaa. Pilko sipuli ja lisää se ja murskatut valkosipulinkynnet pannulle yhdessä voin kanssa. Kuullota pehmeiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Laitan täyte kulhoon, lisää muut ainekset ja sekoita, mausta tarvittaessa lisää. Voitele piirakkavuoka esim. nestemäisellä margariinilla ja painele sulatettu taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoilla. Lisää täyte ja paista n. 30 min 200C.
Kanttarellien tilalla voi käyttää melkein mitä vaan, kunkkusuikaleita, kasviksia yms. Tämän piirakan voi pilata ainoastaan polttamalla sen ;)
Lisänä oli salaattia. Prisman valikoimat oli tänään jotenkin hirvittävän huonoja, ei mansikoita, vuonankaalia, aika vähän hyvää salaattia. Mutta jotain sieltä matkaan tarttui kuitenkin salaatin verran.
Lisänä oli salaattia. Prisman valikoimat oli tänään jotenkin hirvittävän huonoja, ei mansikoita, vuonankaalia, aika vähän hyvää salaattia. Mutta jotain sieltä matkaan tarttui kuitenkin salaatin verran.
pussi jääsalaattia
baby leafs -rasia
pala vesimelonia
mozzarellapallo
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
baby leafs -rasia
pala vesimelonia
mozzarellapallo
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
Huuhtele ja pilko salaatit, halkaise tomaatit, pilko mozzarella ja vesimeloni ja laita kaikki kerroksittain laakealle vadille.
P.S. Käy kurkkaamassa Marikan sivut, jospa hänestä voisi olla sinulle jotain "hyötyä" ;)
P.S. Käy kurkkaamassa Marikan sivut, jospa hänestä voisi olla sinulle jotain "hyötyä" ;)
Kommentit
Lähetä kommentti