Mitähän kaikkea tällä jorgurtilla tekisi?
Perjantain ruokana piti olla pikaruokaa. Mutta kun tarkemmin katsoin falafelpihvien ohjetta, pikaisuudesta oli pakko luopua. Jokatapauksessa niitä varten tuli ostettua litran tölkki Juustoportin vapaan lehmän jogurttia ja pihveihin meni kokonaiset 1½ desiä, joten jotain oli keksittävä.
Raparperia riittää edelleen ja neiti Teini tavallaan tilasi uudestaan viime viikonloppuna tehdyn piirakan, niinpä sain siihen kulumaan n. 3dl. Eli muuten menin samoilla ohjeilla, mutta piimä vaihtui jogurttiin ja määrä hieman kasvoi, jogurtti kun on selkeästi paksumpaa. Samoin pyöräytin raparperinpalat fariinisokerissa. Edelleen toimii! Ja taas sitä on ihan hirveästi... :)
Mutta sitten siihen pääruokaan, kello tikitti, joten sain pihvit juuri valmiiksi, kun piti jo juosta hakemaan neiti Teiniä kyytiin ja lähteä nälkäisenä tallille. Banaani ja siskon antama smoothie toimi tässä välissä, kunnes pääsi kotiin päivällisen kimppuun.
Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Noilla määrillä pihvit ei kyllä pysy kasassa, eivätkä maistu miltään. Kasasassa pysymistä en eilen ehtinyt alkaa sen kummemmin ratkaisemaan, paistoin ne uunissa, jotta sain niistä edes sinnepäin pihvien näköisiä. Pannulla niistä olisi tullut pelkkää falafelmuussia. Sitäkin muistan kerran kokeilleeni. Maun taas ratkaisin lisäämällä rutkasti mausteita, suolaa, valkosipulia, makeaa chilikastiketta, chilijauhetta. Ja ihan syötäviä niistä lopulta tuli, mutta kehittelyä tämä vaatii enemmän ja paremmalla ajalla :)
Seurana oli salaattia, joten kasviksilla mentiin. Tosin neiti Teini oli kyllä tämän "mätön" jälkeen illalla vielä nälkäinen... Salaattiin sain hävitettyä lopun vesimeloonin ja fetapurkkikin kaapista löytyi kuin tilauksesta, tämä siis koottiin lähinnä niistä aineksista, mitä kaapista löytyi.
Raparperia riittää edelleen ja neiti Teini tavallaan tilasi uudestaan viime viikonloppuna tehdyn piirakan, niinpä sain siihen kulumaan n. 3dl. Eli muuten menin samoilla ohjeilla, mutta piimä vaihtui jogurttiin ja määrä hieman kasvoi, jogurtti kun on selkeästi paksumpaa. Samoin pyöräytin raparperinpalat fariinisokerissa. Edelleen toimii! Ja taas sitä on ihan hirveästi... :)
Mutta sitten siihen pääruokaan, kello tikitti, joten sain pihvit juuri valmiiksi, kun piti jo juosta hakemaan neiti Teiniä kyytiin ja lähteä nälkäisenä tallille. Banaani ja siskon antama smoothie toimi tässä välissä, kunnes pääsi kotiin päivällisen kimppuun.
Seurana oli salaattia, joten kasviksilla mentiin. Tosin neiti Teini oli kyllä tämän "mätön" jälkeen illalla vielä nälkäinen... Salaattiin sain hävitettyä lopun vesimeloonin ja fetapurkkikin kaapista löytyi kuin tilauksesta, tämä siis koottiin lähinnä niistä aineksista, mitä kaapista löytyi.
pussi jääsalaattia
pala vesimeloonia
3 vartta uutta kesäsipulia
½ purkkia salaattijuustokuutioita
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
Pestyjen ja revittyjen salaattien päälle kasattiin kerroksittain halkaistut tomaatit, pilkotut sipulinvarret (tosin varret eivät olleet enää ihan tuoreita, joten tässä mentiin pelkällä "päällä", mutta muuten varretkin kannattaa hyödyntää), pilkottu vesimelooni ja feta.
Pihvien kastikkeeseen hyödynsin edelleen sitä jogurttia n. 3dl, laitoin sekaan silputtua ruohosipulia, 2 murskattua valkosipulinkynttä, suolaa, hunajaa ja pienen lorauksen sitruunaa.
P.S. Sitä jogurttia olisi vieläkin purkinpohja tuolla jääkaapissa, mitähän siitä keksii... :)
Kommentit
Lähetä kommentti