Kanaa ja perunaa uusin tuulin
Koska tämä torstai oli jo sovittu vapaapäiväksi, meni grilli tulille keskiviikkonakin. Toisaalta eihän se sitä katso, tarviiko töihin mennä vaiko ei, nopeastihan siinä ruokaa tekee. Ainoa "ongelma" arkisin vaan lienee se lasi viiniä, joka siihen kylkeen kuuluu ;) Vaikka ei sitä eilenkään saanut, piti lähteä vielä tallille. Eikä neiti Teini oikein pysty mautollaan vetämään hevosta, joten mamma ajoi.
Ruokana oli makeita broileri-herkkusienivartaita ja peruna-varhaiskaalisalaattia.
Vartaiden alkuperäinen ohje löytyy täältä. Leikkasin broilerit suikaleiksi (3 / file, 3 filettä tähän satsiin) ja laitoin maustumaan. Koska ne oli otettu pakkasesta edellisenä päivänä sulamaan, tein marinadin vasta hetken ennen kuin ne meni grilliin. Ehkä tunnin verran ne siinä ehtivä maustumaan ja ottivat kyllä itseensä makua varsin hyvin. Mutta jos on aikaa, kannattaa se tehdä muutamaan tuntia aiemmin, jopa edellisenä päivänä. En siis enää valellut niitä grillatessa. Meidän inkivääri katosi viikko sitten mystisesti, enkä ollut muistanut ostaa uutta, joten tuoreen inkväärin sijaan pilkoin sushi inkivääriä sekaan ja se sopi kyllä erinomaisesti. Lisäksi laitoin hieman rypsiöljyä. Kaikki ainekset sekaisin (niitä ei tälläkään kertaa mitattu, vaan mentiin makunystyröiden mukaan) ja filesuikaleet ja kastike muovipussiin maustumaan. Tämä sai olla pöydällä, jotta ehtii muhimaan tarpeeksi ja liha on paisto"lämmintä".
Tässä kohtaa vasta muistin ne sienetkin, joten kun pujottelin broileria ja sieniä varrastikkuihin, leikkasin vielä suikaleet puoliksi. Sitten grilliin paistumaan. Ohjeessa käsketään kääntämään kerran, suosittelen kyllä käänteemään vähän useammin :)
Broilerin kanssa oli peruna-varhaiskaalisalaattia, ohje on täällä. Perunat keitin jo edellisenä päivänä, koska arki-iltana on vaan mahdotonta ehtiä keittämään ja jäähdyttämään niitä. Ainakin meille. Kastikkeen tein ensin muhimaan jääkaappiin. Tilliä meillä ei ollut, joten sekaan meni ruohosipulia. Lisäksi se kaipasi mielestäni hieman makeutusta, joten laitoin hunajaa. Edelleen en mitannut aineksia, piimää oli ehkä se 2dl tai vähän päälle, muut ainekset meni ihan taas vaan näppituntumalla. Perunoita oli todennäköisesti enemmän ja tulihan siitä ihan reipas kulhollinen, enemmän kuin kahdelle naiselle kahdeksi päiväksi.
P.S. Meidät kutsuttiin tänään grillaamaan. En muista, että ihan hetkeen olisin saanut muiden tekemää ruokaa :) Mutta sillä on hyvä aloittaa juhannnuksen vietto, itsekin ehtii varmasti ihan tarpeeksi kyökissä seisomaan, kun tuota listaa katselee :D
Ruokana oli makeita broileri-herkkusienivartaita ja peruna-varhaiskaalisalaattia.
Vartaiden alkuperäinen ohje löytyy täältä. Leikkasin broilerit suikaleiksi (3 / file, 3 filettä tähän satsiin) ja laitoin maustumaan. Koska ne oli otettu pakkasesta edellisenä päivänä sulamaan, tein marinadin vasta hetken ennen kuin ne meni grilliin. Ehkä tunnin verran ne siinä ehtivä maustumaan ja ottivat kyllä itseensä makua varsin hyvin. Mutta jos on aikaa, kannattaa se tehdä muutamaan tuntia aiemmin, jopa edellisenä päivänä. En siis enää valellut niitä grillatessa. Meidän inkivääri katosi viikko sitten mystisesti, enkä ollut muistanut ostaa uutta, joten tuoreen inkväärin sijaan pilkoin sushi inkivääriä sekaan ja se sopi kyllä erinomaisesti. Lisäksi laitoin hieman rypsiöljyä. Kaikki ainekset sekaisin (niitä ei tälläkään kertaa mitattu, vaan mentiin makunystyröiden mukaan) ja filesuikaleet ja kastike muovipussiin maustumaan. Tämä sai olla pöydällä, jotta ehtii muhimaan tarpeeksi ja liha on paisto"lämmintä".
Tässä kohtaa vasta muistin ne sienetkin, joten kun pujottelin broileria ja sieniä varrastikkuihin, leikkasin vielä suikaleet puoliksi. Sitten grilliin paistumaan. Ohjeessa käsketään kääntämään kerran, suosittelen kyllä käänteemään vähän useammin :)
Broilerin kanssa oli peruna-varhaiskaalisalaattia, ohje on täällä. Perunat keitin jo edellisenä päivänä, koska arki-iltana on vaan mahdotonta ehtiä keittämään ja jäähdyttämään niitä. Ainakin meille. Kastikkeen tein ensin muhimaan jääkaappiin. Tilliä meillä ei ollut, joten sekaan meni ruohosipulia. Lisäksi se kaipasi mielestäni hieman makeutusta, joten laitoin hunajaa. Edelleen en mitannut aineksia, piimää oli ehkä se 2dl tai vähän päälle, muut ainekset meni ihan taas vaan näppituntumalla. Perunoita oli todennäköisesti enemmän ja tulihan siitä ihan reipas kulhollinen, enemmän kuin kahdelle naiselle kahdeksi päiväksi.
P.S. Meidät kutsuttiin tänään grillaamaan. En muista, että ihan hetkeen olisin saanut muiden tekemää ruokaa :) Mutta sillä on hyvä aloittaa juhannnuksen vietto, itsekin ehtii varmasti ihan tarpeeksi kyökissä seisomaan, kun tuota listaa katselee :D
Kommentit
Lähetä kommentti