Juhannusruokaa - part 2 eli juhannuspäivä

Lauantaiaamu valkeni, noh, joskus. Kun ei ollut mitään varsinaisia aikatauluja, niin ei sitä jaksanut kelloa soitella. Aamiainen oli kyllä vieläkin tujumpaa kuin edellisenä aamuna. Olen kerran aikaisemmin tehnyt englantilaisen aamiaisen ja se on kyllä hyvää, mutta ei sitä pysty syömään kuin juuri sen kerran vuodessa, sen verran paukkuu rasvaa lautasella.

paistettu kananmuna
prinssinakkeja
pekonia
röstiperunoita
papuja
herkkusieniä
paistettu tomaatti
paahtoleipää marmeladilla

 Munan mausteina oli suolaa ja pippuria ja se oli paistettu pekonin rasvassa. Pavut oli chilikastikkeessa, neiti Teini oli viimeksi sitä mieltä, että pelkässä tomaattikastikkeessa ne on liian makeita. No nyt ei ollut. Tomaattiin laitoin suolaa, pippuria ja kuivattua basilikaa, nekin oli paistettu. Herkkusienet oli siivutettu ja paistettu, mausteina balsamicosiirappia, suolaa ja pippuria. Muistaakseni. Paahtoleivällä oli aprikoosimarmeladia. Hyväähän tämä on ja edelleen sen verran tukusaa, ettei tarvinnut lounaita miettiä. Mutta tosiaan aavistuksen raskasta... :D

Jossain kohtaa mietin, että tehdäänkö lauantaina uutta ruokaa lainkaan, kun perjantailta jäi niin paljon yli. Mutta tiesin kuitenkin, ettei kukaan enää sunnuntai-iltana jaksa alkaa grillaamaan, että tehdään nyt vaan ja syödään rääppiäisiä sitten vaikka 2 päivää. Joten launtaina oli jogurttimarinoitua possua, paistettuja uusia perunoita, grillattuja uusia porkkanoita ja sipuleita ja jatkettua salaattia. Niin ja falafelpullia kasvissyöjälle.


Possun marinadiin käytin kreikkalaista jogurttia. Eikä meillä kyllä kasleriakaan ollut, koska kukaan muu ei sitä suostu syömään täällä, joten otin pihvifileen. Jos oikein muistan, niin noiden ohjeessa olleiden aineksien lisäksi laitoin siihen vähän hunajaa. Sain tehtyä possun marinadin vasta lauantaiaamuna, mutta hyvin se muhi ja pihvit oli erittäin maukkaita. Sitäpaitsi mies joka väittää ettei osaa grillata, grillasi niistä oikein sopivan mehukkaita.

Perunoihin pöyräytin oliiviöljyä, suolaa, pippuria, chiliä ja paprikaa. Sitten hetken maustuttua lioettuihin varrastikkuihin ja grilliin. 

Porkkanoissa oli oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja kuivattua basilikaa. Sipulit meni grilliin sellaisenaan. 

Salaatti oli edellisen päivän salaatinloppu jatkettuna, eli lisättiin salaattia, kurkkua ja fetajuustoa. Ja koska sisko ei oikein jaksanut keskittyä, fetat lähinnä lensi salaatin päälle.

Kastikkeeksi tein ranch -kastiketta. Siitä kun on niin monta versiota kuin tekijääkin, niin tästä tuli minun versio. Jos vielä muistan kaikki ainekset...


2 dl kreikkalaista jogurttia
purkki creme fraisea
majoneesia
2 tl valkoviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
ruohosipulia
persiljaa
basilikaa
chipotle tabascoa
hunajaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Silppua yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään, anna maustua hetki jääkaapissa. Siitä tuli oikeasti hyvää, voi tehdä toistekin! 

Ruoka oli erinomaista ja sitä oli taas enemmän kuin riittävästi. Jogurttimarinadia tehdään varmasti toistekin. Tänään rääpittiin nautaa, huomenna sitten possua. Toisin sanoen pinaattikeittoa ei tarvitse ainakaan vielä huomenna odottaa :)


P.S. Tänään olisi pitänyt jälleen kerran siivota huomista näyttöä varten, kukaan ei vaan enää jaksanut. Onneksi neiti Teini on huomenna vaapaalla...

Kommentit

Suositut tekstit