Juhannusruokaa - part 2 eli juhannuspäivä
Lauantaiaamu valkeni, noh, joskus. Kun ei ollut mitään varsinaisia
aikatauluja, niin ei sitä jaksanut kelloa soitella. Aamiainen oli kyllä
vieläkin tujumpaa kuin edellisenä aamuna. Olen kerran aikaisemmin tehnyt
englantilaisen aamiaisen ja se on kyllä hyvää, mutta ei sitä pysty
syömään kuin juuri sen kerran vuodessa, sen verran paukkuu rasvaa
lautasella.
Jossain
kohtaa mietin, että tehdäänkö lauantaina uutta ruokaa lainkaan, kun
perjantailta jäi niin paljon yli. Mutta tiesin kuitenkin, ettei kukaan
enää sunnuntai-iltana jaksa alkaa grillaamaan, että tehdään nyt vaan ja
syödään rääppiäisiä sitten vaikka 2 päivää. Joten launtaina oli jogurttimarinoitua possua,
paistettuja uusia perunoita, grillattuja uusia porkkanoita ja sipuleita
ja jatkettua salaattia. Niin ja falafelpullia kasvissyöjälle.
Kastikkeeksi
tein ranch -kastiketta. Siitä kun on niin monta versiota kuin
tekijääkin, niin tästä tuli minun versio. Jos vielä muistan kaikki
ainekset...
Ruoka
oli erinomaista ja sitä oli taas enemmän kuin riittävästi.
Jogurttimarinadia tehdään varmasti toistekin. Tänään rääpittiin nautaa,
huomenna sitten possua. Toisin sanoen pinaattikeittoa ei tarvitse
ainakaan vielä huomenna odottaa :)
P.S. Tänään olisi pitänyt jälleen kerran siivota huomista näyttöä varten, kukaan ei vaan enää jaksanut. Onneksi neiti Teini on huomenna vaapaalla...
paistettu kananmuna
prinssinakkeja
pekonia
röstiperunoita
papuja
herkkusieniä
paistettu tomaatti
paahtoleipää marmeladilla
Munan mausteina oli suolaa ja pippuria ja
se oli paistettu pekonin rasvassa. Pavut oli chilikastikkeessa, neiti
Teini oli viimeksi sitä mieltä, että pelkässä tomaattikastikkeessa ne on
liian makeita. No nyt ei ollut. Tomaattiin laitoin suolaa, pippuria ja
kuivattua basilikaa, nekin oli paistettu. Herkkusienet oli siivutettu ja
paistettu, mausteina balsamicosiirappia, suolaa ja pippuria.
Muistaakseni. Paahtoleivällä oli aprikoosimarmeladia. Hyväähän tämä on
ja edelleen sen verran tukusaa, ettei tarvinnut lounaita miettiä. Mutta
tosiaan aavistuksen raskasta... :D
Possun marinadiin käytin kreikkalaista
jogurttia. Eikä meillä kyllä kasleriakaan ollut, koska kukaan muu ei
sitä suostu syömään täällä, joten otin pihvifileen. Jos oikein muistan,
niin noiden ohjeessa olleiden aineksien lisäksi laitoin siihen vähän
hunajaa. Sain tehtyä possun marinadin vasta lauantaiaamuna, mutta hyvin
se muhi ja pihvit oli erittäin maukkaita. Sitäpaitsi mies joka väittää
ettei osaa grillata, grillasi niistä oikein sopivan mehukkaita.
Perunoihin
pöyräytin oliiviöljyä, suolaa, pippuria, chiliä ja paprikaa. Sitten
hetken maustuttua lioettuihin varrastikkuihin ja grilliin.
Porkkanoissa oli oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja kuivattua basilikaa. Sipulit meni grilliin sellaisenaan.
Salaatti
oli edellisen päivän salaatinloppu jatkettuna, eli lisättiin salaattia,
kurkkua ja fetajuustoa. Ja koska sisko ei oikein jaksanut keskittyä,
fetat lähinnä lensi salaatin päälle.
2 dl kreikkalaista jogurttia
purkki creme fraisea
majoneesia
2 tl valkoviinietikkaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
ruohosipulia
persiljaa
basilikaa
chipotle tabascoa
hunajaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
Silppua yrtit ja sekoita kaikki ainekset
keskenään, anna maustua hetki jääkaapissa. Siitä tuli oikeasti hyvää,
voi tehdä toistekin!
P.S. Tänään olisi pitänyt jälleen kerran siivota huomista näyttöä varten, kukaan ei vaan enää jaksanut. Onneksi neiti Teini on huomenna vaapaalla...
Kommentit
Lähetä kommentti