Grilli ja vähän sormetkin kuumana
Vihdoin eilen saatiin kaivettua (laina)grilli autotallin kätköistä ja päästiin todenteolla asiaan! Olihan siinäkin vähän putsaamista, mutta se sentään pysyi kasassa.
Aamulla kaupassa käydessä mietin, josko pitää sen kunniaksi taas hankkia sen seitsemän sorttia, mutta pitäydyin yksinkertaisuudessa. Ja ihan hyvällä menestyksellä :) Tarjolla oli possunpihvejä, uusia perunoita, maissia ja salaattia + dippiä.
Possunpihveiksi ostin ensimmäistä kertaa HK:n valmiita viljaporsaan filepihvejä ja ne osoittautuivat varsin hyviksi. Marinadin tein itse, kaupan valmiit ei oikein maistu tässä talossa. Marinadit on tosi helppoja ja nopeita tehdä ja ovat varmasti ilman lisäaineita, kannattaa opetella tekemään eri variaatioita.
Aamulla kaupassa käydessä mietin, josko pitää sen kunniaksi taas hankkia sen seitsemän sorttia, mutta pitäydyin yksinkertaisuudessa. Ja ihan hyvällä menestyksellä :) Tarjolla oli possunpihvejä, uusia perunoita, maissia ja salaattia + dippiä.
Possunpihveiksi ostin ensimmäistä kertaa HK:n valmiita viljaporsaan filepihvejä ja ne osoittautuivat varsin hyviksi. Marinadin tein itse, kaupan valmiit ei oikein maistu tässä talossa. Marinadit on tosi helppoja ja nopeita tehdä ja ovat varmasti ilman lisäaineita, kannattaa opetella tekemään eri variaatioita.
possun ulkofielpihvejä
marinadi:
öljyä
4 (pientä) valkosipulinkynttä puristettuja
pala inkivääriä raastettuna
hunajaa
soijaa
makeaa chilikastiketta
pippuria
(olisi kaivannut hieman suolaa)
(olisi kaivannut hieman suolaa)
Marinadin ainekset sekoitetaan yhteen, pihvien annetaan maustua vähintään pari tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Määriä on minusta turha antaa, koska jokainen haluaa pihvinsä vähän eritavalla, kuka tykkää suolasta, kuka tulisuudesta, joten kannattaa maistella ja lisätä tarpeen mukaan. Marinadi saa kuitenkin olla vähän maustetumpaa, mitä lihasta haluaa, näin niistä tulee sopivia.
Ja sitten ei kun grilliin! Väriä ensin pintaan kuumassa grillissä ja vähän miedommalla kypsäksi. Possut menee nopeasti kuiviksi, joten kannattaa olla ajan kanssa tarkkana.
Perunoina oli espanjalaisia uusia perinoita, koska kotimaisia ei vielä ole. Muista laittaa tarpeeksi suolaa keitinveteen, jotta maku saadaantlee esiin.
Maissi oli esikeitettyä, ne on ihan käteviä, eivätkä tarvitse pitkää kysennysaikaa. Grillauksen aikana valelen niitä voisula-suola -"liuoksella".
Maissi oli esikeitettyä, ne on ihan käteviä, eivätkä tarvitse pitkää kysennysaikaa. Grillauksen aikana valelen niitä voisula-suola -"liuoksella".
Dippi mukaili pihvien marinadin makuja:
kermaviili
2 valkosipulinkynttä puristettuna
hunajaa
pieni loraus sitruunamehua
suolaa
pippuria
jauhettua inkivääriä (teelusikan kärjellinen)
Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä salaatti, niin kesäinen! Tätä tuli aika reilusti, mutta silloin voi hyvillä mielin jättää muita vähemmälle ja nauttia ihania raikkaita makuja :)
tässä annoksessa oli:
pussi Husulan Puutarhan jääsalaattia
rasia vuonankaali-punakaali mixiä
1/4 hunajamelonia pilkottuna
150g mansikoita pikottuna
mozzarellapallo pilkottuna
Ehkä meillä grillataan toistekin tänä kesänä :) Sitten kun vielä saa pöydän ja tuolit puunattua, että voisi syödäkin ulkona...
P.S. "Ton mun mamman pitäisi alkaa haravoimaan, mutta se vaan juo aamukahvia täällä pihalla, ihme tyyppi." T. Dinka
P.S. "Ton mun mamman pitäisi alkaa haravoimaan, mutta se vaan juo aamukahvia täällä pihalla, ihme tyyppi." T. Dinka
Kommentit
Lähetä kommentti