Pitkän päivän iltaruokaa

Tänään(kin) grillattiin, possun sisäfilettä ja kasvisnyyttejä.


Possun ohje löytyy täältä. Mitä tänään tehtiin erilailla, niin laitoin fileen marinadiin jo eilen, jotta se maustuisi kunnolla. Siitä jätin tarkoituksella rosmariinin pois. Lisäksi muita aineksia tuli varmaan nelinkertaisesti, marinadia oli pussissa ihan reippaasti. Juokseva hunaja loppui kesken, joten jatkoin sitä tummalla siirapilla. Taisin grillata ensimmäistä kertaa kokonaista possunfilettä, mutta se onnistui lähes täydellisesti. Lihalla olisi toki voinut olla joku kastike tai dippi, pitää muistaa ensi kerralla.




Mutta koska aina löydän ruoastani jotain huomautettavaa, niin tälläkin kertaa, kasvisnyyteistä. Niitä kyllä tehdään tässä talossa uudelleen tänä kesänä vielä jokusen kerran, mutta muutosten kera. Alkuperäinen ohje on täällä. Tässä tulikin ohjeeseen nähden sitten muutoksia vähän enemmän....

4 nyyttiä:
keitettyjä uusia perunoita 4 pientä / nyytti
parsakkaali
½ rasiaa sokeriherneitä
iso sipuli
½ rasiaa kirsikkatomaatteja
suolaa
sitruunapippuria
oliiviöljyä
rasia (valkosipuli)tuorejuustoa 
ruohosipulisilppua

Lohko keitetyt perunat, pilko parsakaali, lohko sipuli ja laita kaikki ainekset 4:n suuren folion sisään ja tee nyytti. Grillaa n. 15min. Tuorejuustoksi sopii melkein mikä vaan.

Mitä tästä otin opikseni, niin kirsikkatomaatteja en enää laita, niistä tuli kokonaisuuteen vähän kitkerä maku. Lisäksi suolaa ja pippuria saa olla ihan reippaasti enemmän. Myös grillausaikaa pitää lyhentää, tänään ne olivat siellä 20-25min ja se oli aivan liikaa. Kasviksiksi käy oikeastaan mitä vaan. Muistin juuri, että yksi kesäkurpitsanpätkäkin piti sinne laittaa, mutta tuolla jääkaapissahan se vielä on...


P.S. Note to myself: älä sovi mitään seuraavan kerran kisapäivän jälkeiseksi päiväksi. Varsinkaan mitään, mikä vaatiin jonkin sortin aktiivisuutta tai siivousta, kuten vaikka välittäjää. Et jaksa. Tee myös ruoka valmiiksi edellisenä päivänä, että kotiin tullessanne voitte vaan olla ja syödä.



Kommentit

Suositut tekstit