Grillaus siirrettiin sisätiloihin, taas. Ei haittaa!
Tänä kesänä sade ilmeisesti pitää huolen siitä, että meillä ei grillata naudanlihapihvejä. Onneksi ruoka on siirrettävissä sisätiloihin tehtäväksi. Ja mikä sitä on siirtäessä, kun saa touhuta ihanassa keittiössä <3
Tämä keittiö on kaikki mitä toivoa saattaa. Ja asia, jota tulee todella ikävä täältä lähtiessä (niin, tämä keittiö ja talo sen ympärillä on myytävänä).
Mutta itseasiaan, ruokaan. Tarjolla oli siis naudan ulkofilepihvejä, persilijaperunoita, parsaa, kaaliceasarsalaattia ja kanttarellikastiketta.
Lautasen "päätuote", eli liha, oli samaista Atrian takuumureeta naudanpihvilihaa, jota oli tarjolla pari viikkoa sitten. Kahden naisen talous ei isoa lihakönttiä kerralla syö, joten puolet siitä päätyi silloin pakkaseen. Ja koska grillaus ei tullut kyseeseen, pihvit tuli valmistettua samoin kuin viimeksi, paistamalla voi-oliiviöljy -seoksessa ja mausteeksi vain suolaa ja pippuria.
Tällä kertaa jätin kuitenkin voit kaappiin paistamista lukuunottamatta, hain kanttarelleja pakkasesta ja tein kunnon kanttarellikastikkeen. Annoksessa on liikaa kahdelle naiselle kahdeksi päiväksi, mutta ilman toista kermapurkkia siitä olisi tullut muhennos ja halusin kastikkeen.
Monesti viikonloppuisin meillä tehdään jotain leivonnaisia, jälkiruokaa tms. hyvää. Tänä viikonloppuna sitä näytteli raejuustopaistos. Monesti ohjeissa on valtava määrä kananmunaa. Olen kerran kokeillut sitä suositeltua määrää, siitä tulee minun makuun lähinnä munakasta. Tässä on meidän versio.
P.S. Nukuin tänään 12 asti. Jäihän siitä iso osa päivästä käyttämättä, mutta hitto että teki hyvää!
Tämä keittiö on kaikki mitä toivoa saattaa. Ja asia, jota tulee todella ikävä täältä lähtiessä (niin, tämä keittiö ja talo sen ympärillä on myytävänä).
Mutta itseasiaan, ruokaan. Tarjolla oli siis naudan ulkofilepihvejä, persilijaperunoita, parsaa, kaaliceasarsalaattia ja kanttarellikastiketta.
Lautasen "päätuote", eli liha, oli samaista Atrian takuumureeta naudanpihvilihaa, jota oli tarjolla pari viikkoa sitten. Kahden naisen talous ei isoa lihakönttiä kerralla syö, joten puolet siitä päätyi silloin pakkaseen. Ja koska grillaus ei tullut kyseeseen, pihvit tuli valmistettua samoin kuin viimeksi, paistamalla voi-oliiviöljy -seoksessa ja mausteeksi vain suolaa ja pippuria.
Tällä kertaa jätin kuitenkin voit kaappiin paistamista lukuunottamatta, hain kanttarelleja pakkasesta ja tein kunnon kanttarellikastikkeen. Annoksessa on liikaa kahdelle naiselle kahdeksi päiväksi, mutta ilman toista kermapurkkia siitä olisi tullut muhennos ja halusin kastikkeen.
n. 200g kanttarelleja
sipuli
2 kermaa (tässä kuohu- ja ruokakerma)
1 kasvisliemikuutio
suolaa
pippuria
voita paistamiseen
Paista kanttarelleja kuivalla pannulla sen verran, että neste haihtuu. Lisää pilkotut sipulit ja voi, kuullota pehmeäksi. Kastikkeen voi tehdä siinä samaisella pannulla tai siirtää tässä kohtaa paitetut ainekset kattilaan. Lisätään pilkottu kasvisliemikuutio ja kerma, keitellään hieman kasaan. Tarvittaessa maustetaan suolalla ja pippurilla. Meillä kyllä maustettiin liemikuution lisäksi ihan reippaasti, tykätään ruoasta joka maistuu.
Perunoina toimivat siis persilijaperunat tällä kertaa. Vähän vaatiin ehkä vielä harjoittelua, tuli enemmänkin perunamuussia kuin kiinteitä kauniita voiperunoita :P Emme myöskään ole mitään suuria persilijan ystäviä, joten käytin n. ½ nippua persilijapuskasta, lisäksi laitoin basilikaa. Toki kun ohje on margariinitehtaan, siinä käytetään sitä itseän. Meillä käytetään voita.
uusia perunoita (2-3/ruokailija)
voita
persilijaa
basilikaa
suolaa
pippuria
Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi pois, lisää pieneksi silputut yrtit ja voi, anna voin sulaa ja sekoita. Älä vatkaa kattilaa niin kuin minä, ellet halua muussia :D Perunoihin voi käyttää yrttejä makunsa mukaan. Laitoin lisäksi suolaa ja pippuria, jotta maistuivat kunnolla.
Parsa on suurta kevät / alkukesä herkkua tässä talossa ja sitä monesti käytettään lisukkeena. Parsa itsessäänhän ei maistu juuri millekkän, siksi se tarvitsee kumppanikseen jotain muuta. Yksinkertaisimmillaan suolaa ja voita. Kannattaa kokeilla toki myös jollain kastikkeella, parmankinkulla tms. Katsotaan jos saadaan vielä niitä aikaan ennen parsakauden loppua :)
nippu tuoretta parsaa
suolaa
voita
Kuori parsat nuppua lukuunottamatta. Leikkaa kova kanta pois. Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä kunnes ovat "napakanlötköjä", n. 5min (parsan voi ottaa pihtien väliin ja heilutella, näin näkee onko kypsyys oikea). Nostele tarjoiluastiaan ja laitan voita sulamaan päälle.
Salaattina kokeiltiin tänään kaalista tehtyä ceasarsalattia ihan siitä syystä, että jääkaapissa odotti ½ varhaiskaali käyttöä. Ja kyllähän se toimi! Ohje löytyy täältä. Kaalia ei ollut kuin ehkä sen 250-300g, se riittää hyvin parin päivän salaattiin, kun se ei ole pääasia. En käyttänyt dijonsinappia, koska meillä se purkki ei noin muuten kuluisi, Kotisinappi ajaa saman asian. Lisäksi laitoin murskatun valkosipulin ja sitruunamehun jo sinne öljyn + kumppaneiden sekaan, silloin se sekoittuu hyvin siihen tahnaan. Tämä on muutenkin ihan älyttömän hyvä ja helppo ohje tehdä esim. majoneesia, ei tarvitse miettiä juoksettuuko se. Silloin vaan jää mm. tuo anjovis pois ja siitä tulee kiinteämpää, oikeasti majoneesimaista. Sen voi maustaa makunsa mukaan lähes millä tahansa. Meillä on kokeiltu mm. aiolia, lime- ja chilimajoneesia.
500g (arki)raejuustoa
1 purkki rahkaa (tähän Arlan vanilija-mustikka, ihan tavallinen rahka sopii myös)
4 kanamunaa
2 kermaa (tässä kuohu- ja ruokakerma)
sokeria (maun ja rahkan mukaan)
vanilijasokeria
½ pussia mantelirouhetta
Ainekset sekoitetaan keskenään, kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paistetaan 200C n. 40min. Anna jäähtyä kunnolla, muuten se jää liian hyllyväksi ja kosteaksi. Tarjoillaan hillon kera.
Kommentit
Lähetä kommentti